KOKTAJL TRUSKAWKOWY – poprawia przemianę materii, odtruwa, poprawia pracę mięśni.

Sezon truskawkowy dobiega końca. Żegnam go pysznym koktajlem na bazie tych cudownych owoców i mleka migdałowego. Truskawki są źródłem witaminy C, mają jej więcej niż cytryna, a zawartość wapnia i fosforu wzmacnia kości i zęby. 

Składniki:

  • 200g truskawek
  • 2/3 szklanki mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 łyżka otrębów owsianych
  • 1 łyżka płatków migdałowych

Sposób przyrządzenia:

Truskawki umyć, oderwać szypułki, przełożyć do blendera, dodać siemię lniane, otręby owsiane, płatki migdałowe, zalać mlekiem migdałowym i zmiksować.

Wartość odżywcza i energetyczna:

  • Energia: 170kcal 
  • Białko: 5g 
  • Tłuszcze: 9g
  • Węglowodany: 15g
  • Błonnik: 6g

Komentarze